בריא לכולנו לקפוץ על טרמפולינה!! מתחילים היום!!
קפיצה בטרמפולינה תורמת לכושר הגופני בפחות לחץ על המפרקים ביחס לריצה למשל. היא מעלה את מצב הרוח. מזרזת ניקוי רעלים מהדם, משפרת את מצב הרוח וממקדת בעלי בעיות קשב וריכוז. לא במקרה גם האסטרונאוטים של נאס”א קופצים בטרמפולינה. בריא לכולנו לקפוץ על טרמפולינה מתחילים היום!!
קפיצה בטרמפולינה, שהיתה ללהיט כושר בשנות השמונים בארה”ב, חוזרת ובגדול. טרמפולינות מושקעות, נוחות לתפעול שמביאות תוצאות – מאיימות לכבוש מחדש את מקומן האבוד של חברותיהן המיושנות.
צפו עוד:
רואים תוצאות: מדריך אטרקטיבי ללימוד סלטה אחורית ב 5 דקות
את הטרמפולינה הראשונה בעולם הגה האמריקאי ג’ורג’ ניסן מאיווה בשנת 1936 וקרא לה Rebounder. רק בשנת 1975, התחילו חמש חברות אמריקניות לייצר טרמפולינות בייצור המוני.
שנתיים מאוחר יותר פרסם אלברט קרטר, טרמפוליניסט מקצועי, עלון שהתהדר בשם: ריבאונד – לבריאות טובה יותר.
הטרמפולינה בשירות החלל – בריא לקפוץ על מתקני קפיצה!!!
בנאס”א עלו על הפוטנציאל הגלום בקפיצה על טרמפולינה. וערכו כבר בשנת 1979 מחקר מקיף ויסודי, בו השוו פעילות ריצה על הליכון, לעומת קפיצה על טרמפולינה. המחקר פורסם תחת הכותרת: Rebound exercise is the most efficient, effective form of exercise yet devised by man.
בסוכנות החלל האמריקאית הגיעו למסקנה כי בעוד בריצה, העומס שמופעל על הקרסוליים כפול מזה שמופעל על הגב התחתון והמצח (אזורים שנבחרו להימדד בהיבט של עומס). בעת קפיצה על טרמפולינה, העומס כמעט זהה בשלושת האזורים.
צריכת החמצן, בעת קפיצה על טרמפולינה, היתה נמוכה יותר מאשר בזמן ריצה ולכן גם פחות עומס הושת על הלב.
המיתולוגיה הנאס”אית מספרת, כי אחד החוקרים, בעת שקיבל את התוצאות הסופיות של המחקר, סינן: “זאת בטח הפעילות הגופנית הטובה ביותר שאדם יכול לבצע”.
גם כיום, הקפיצות בטרמפולינה הן חלק מתכנית האימונים של האסטרונאוטים בארגון.
אלו ההטבות שקפיצה בטרמפולינה מעניקה לנו!!
1. עליה בכושר הגופני. בגלל כוח הכבידה, משקל הגוף מוכפל בחלק הנמוך של הקפיצה וכך נבנית סיבולת לב, ריאה ושריר.
2. פחות לחץ על המפרקים. בגלל המבנה הייחודי של הטרמפולינה, מופעלים רק 15% מהלחץ על המפרקים, לעומת ריצה למשל. כאבי מפרקים מתעדנים ונרגעים, הגמישות משתפרת, כמו גם רמת שיווי המשקל.
3. ההתנגדות. עצם פעילותה המכאנית של הטרמפולינה, מכריחה את הגוף לשמור על טונוס ששומר על חיזוק השרירים והעצמות. הבונוס: יותר רקמת שריר = יותר שריפת קלוריות. בנוסף, מתעצבים גם הבטן, הירכיים, הרגליים, והמתניים. אפשר לעבוד תוך כדי עם משקוליות לידיים, כך גם הידיים, בעל כורחן, תתעצבנה.
4. עליה במצב הרוח. הקפיצה בטרפולינה מאטה את קצב גלי המוח, מעלה את רמות האנדורפינים במוח ומכאן מרגיעה ונוגדת דיכאון באופן עדין אך פוטנטי. השרירים משחררים מתחים גם הם, כמו הנפש.
5. ניקוי רעלים. למערכת הלימפה שלנו, האחראית על ניקוז הרעלים בגוף, אין משאבה שפועלת באופן אוטומטי ובלתי רצוני. היא זקוקה לגירוי על מנת שתפעל במיטבה. תרגילי הטרמפולינה, מזיזים את כל חלקי הגוף בו זמנית בתנועה מושלמת עבור מערכת הלימפה לזרימה וניקוז רעלים נאותים.
6. ספיגת החמצן בגוף משתפרת ומתייעלת בעת הקפיצה. מוטב לקפוץ בחדר שיש בו חלון, או בחוץ בטבע.
7. תחושת מרץ ואנרגיה עולה. כוח ה G, שמתגבר תוך כדי הקפיצה, מכוונן את צריכת החמצן בהתאם לפעילות, עד לפי שתיים מצריכת החמצן הרגילה שלנו. הגוף יודע לאגור ולשחרר אנרגיה שמשרתת אותנו, לאורך כל יום הפעילות.
8. סיוע במיקוד לבעלי הפרעות קשב וריכוז. מחקרים הראו שקפיצה של כמה דקות בטרמפולינה, חידדה ומיקדה את אלה שמוסחים בקלות ואפשרה להם להתפנות ללימודים או לעיסוקים שדורשים ריכוז.
אצלנו בג’אמפי-לנד תמצאו טרמפולינות איכותיות כמו גם מתקני קפיצה ומתנפחים מכל הסוגים ומכל הגדלים!!
והמחירים – הכי זולים בשוק בהתחייבות!!!!